Over het project

Waar komt de naam “Jazzkwartier” vandaan?

Het pittoreske dorp Laren heeft een rijke geschiedenis als het gaat om jazz. Deze muziekstijl trekt al vanaf de jaren ’70 veel belangstelling, hetgeen resulteerde in het jaarlijks terugkerende, zeer populaire Jazzfestival. Vanuit de dorpskroeg Nick Vollebregt kwam wekelijks live het radioprogramma ‘Swingtime’, geproduceerd door Joop de Roo. Hier trad wekelijks een keur aan nationale en internationale artiesten op, waaronder ook Greetje Kauffeld die getrouwd was met Joop de Roo.

Greetje is niet weg te denken uit de Nederlandse jazzgeschiedenis en stond zeer regelmatig op de maandagavond ‘live on stage’ bij Nick Vollebregt. Al op 12-jarige leeftijd zong ze in haar eigen schoolband, en vanaf haar 17e als leadzangeres van de beroemde band de Skymasters. Op 78-jarige leeftijd treedt Greetje anno 2018 nog steeds regelmatig op en kan ze terugkijken op een prachtige 60-jarige zangcarrière die zich voor een deel in Laren afspeelde.

Haar beide kinderen werden geboren in Laren en zijn aan de bouw van dit project verbonden. Zo ontstond de naam ‘het Jazzkwartier’, waar Greetje straks niet alleen een prachtige woning zal betrekken maar tevens de eerste steen zal leggen.

De locatie

Laren beschikt over talloze gezellige restaurantjes, cafe’s en terrassen, een ruim winkelaanbod en schitterende natuur. In dit gewilde dorp in het Gooi wordt het kleinschalige nieuwbouwproject ‘Jazzkwartier’ gerealiseerd. Het project wordt gebouwd aan de Caliskamp, op slechts enkele fietsminuten afstand van het sfeervolle centrum. De directe omgeving kenmerkt zich door voor- en na-oorlogse woningen.

Laren is een fraai dorp in het Gooi, een zeer gewilde en prettige woonomgeving in het groene hart van Nederland dat grenst aan het al even zo mooie dorp Blaricum. In Laren vindt u o.a. enkele basisscholen, een middelbare school, diverse sportverenigingen, een zwembad, fitness club, etc.. Meer stadse faciliteiten zoals bioscopen en treinstations vindt u in het 5 kilometer verderop gelegen Hilversum. Laren wordt omringd door uitgestrekte bos- en heidegebieden, terwijl ook het Naardermeer en het Gooimeer zich op korte afstand bevinden.

De gunstige ligging ten opzichte van de A1 en A27 zorgt voor een snelle en goede bereikbaarheid naar o.a. Utrecht, Schiphol/Amsterdam,  Amersfoort en Almere (allen binnen ca. 20-25  minuten bereikbaar).

De woningen

Jazzkwartier’ bestaat uit 7 pakhuiswoningen, waarvan er 5 te koop worden aangeboden. Het betreffen royale woningen verdeeld over 3 woonlagen en gebouwd in de stijl van de vroegere pakhuizen. De woningen worden duurzaam en gasloos gebouwd, uitstekend geïsoleerd en met sanitair opgeleverd. De woonoppervlakte bedraagt ca. 167 m2 en iedere woning beschikt over 2 terrassen van ca. 15 – 21 m2. Onder de woningen bevindt zich een privé parkeergarage voor de bewoners met directe toegang tot de woningen! Bij iedere koopwoning behoren twee eigen parkeerplaatsen.

Indeling woningen

Souterrain: toegang via de parkeergarage.Hal, berging, multifunctionele ruimte, o.a. te gebruiken als slaapkamer, werkkamer, atelier, hobbyruimte, extra berging, speelkamer, fitness, thuisbioscoop etc. Vanuit deze ruimte is er toegang tot het lager gelegen, privacyvolle terras (variërend van 9-12 m2).

Begane grond: entree, ruime hal met toilet en meterkast. Ruime woon-/eetkamer met aan de voorzijde een open keuken. De keuken is niet bij de koopsom inbegrepen waardoor kopers deze nog geheel naar eigen wens kunnen inrichten. De keuken staat in open verbinding met het eetgedeelte en het bredere zitgedeelte. Via openslaande deuren bereikt u het tweede beschutte terras (ca. 11 m2). In de woonkamer is een trap naar zowel het souterrain als de verdieping aanwezig.

Verdieping: overloop met separaat toilet, zeer ruime slaapkamer aan de voorzijde. Luxe en complete badkamer met ligbad, aparte douche en wastafel. Technische ruimte met aansluiting voor de wasmachine en een tweede technische ruimte annex berging. Aan de achterzijde zijn nog een tweede en derde slaapkamer aanwezig.

Duurzaamheid

‘Jazzkwartier’ zal duurzaam en ‘gasloos’ worden gebouwd. Alle woonlagen worden voorzien van comfortabele vloerverwarming aangestuurd door een lucht warmte pomp installatie. Er is tevens voorzien in een warmte terug win ventilatiesysteem. Op de daken worden zonnepanelen t.b.v. de elektravoorziening geplaatst.

Afwerking woningen

Exterieur

De uitstraling van de woningen is een combinatie van eigentijds en modern met een knipoog naar de pakhuizen uit het verleden.  De zijgevels van de twee hoekwoningen worden uitgevoerd in wit pleisterwerk met kenmerkende kleine ramen. De voor- en achtergevels zijn grotendeels uitgevoerd in donker horizontaal houtwerk. Een combinatie van aluminium en hardhout voor de kozijnen, uiteraard voorzien van HR++ glas. De zinklook daken geven het geheel een eigentijdse touch.

De terrassen van zowel het souterrain als de begane grond worden van elkaar gescheiden door schuttingen van houten staanders met daartussen betongaas met klimop.

Prijzen en planning

Prijzen: koopsom vanaf € 695.000,- v.o.n. (inclusief twee parkeerplaatsen).

Start verkoop:  februari 2019.

Toiletten             
Op de begane grond en de slaapverdieping wordt de toiletruimte voorzien van een toilet, fonteintje en kraan. De wanden en vloeren worden betegeld.
KeukenDe keuken wordt casco opgeleverd.
BadkamerDe badkamer wordt uitgerust met een ligbad, separate doucheopstelling en wastafel, inclusief douchegarnituur en kranen. De vloer en wanden worden betegeld. Voor de badkamer geldt een stelpost van € 5.000,-
WandenDe wanden van de woon- en slaapkamers alsmede de technische ruimte worden behangklaar opgeleverd.
TrappenVan het souterrain naar de woonverdieping en van de woonverdieping naar de slaapverdieping worden open vurenhouten trappen geplaatst met vurenhouten spijlen en mahonie leuningen.

Disclaimer

Deze informatie is nauwkeurig en met zorg samengesteld aan de hand van beschikbare technische gegevens en tekeningen. Ondanks dat moet een voorbehoud worden gemaakt ten aanzien van wijzigingen, voortvloeiende uit eisen en voorschriften van de overheid (Bouwbesluit) en/of nutsbedrijven. De aannemer mag, in overleg met de architect, wijzigingen aanbrengen in materialen, constructies en/of in de situatie van de woningen wanneer dat nodig is voor het verkrijgen van de benodigde bouw/omgevingsvergunningen, of de voortgang en/of de kwaliteit van het werk kan bevorderen. Indien merken en/of types vermeld worden, dient daarachter gelezen te worden “of gelijkwaardig”.

Indien de afgebouwde woning gekocht wordt en er een verschil mocht zijn tussen de technische omschrijving en de werkelijkheid, dan heeft de uitvoering van de woning zoals die op dat moment tot stand is gekomen, overwicht.

Maatafwijkingen en wijzigingen, o.a. ten gevolge van planuitwerking, uitvoering, voorschriften, overheidsbepalingen en dergelijke, voorbehouden. De in het verkoopmateriaal opgenomen foto’s, impressies en sfeerbeelden zijn bedoeld om enig ruimtelijk inzicht te geven van en in de woning. Aan deze beeldmaterialen kunnen geen rechten worden ontleend. Alle op de tekening ingeschreven maten gelden als circa maten.

“Jazzkwartier verrijkt Laren”

Unieke, fraaie maar bovenal zeer ruime woonpakhuizen. Zeer rijke architectuur, een parkeergarage met 2 eigen plaatsen en 2 buitenruimten pal op het zuiden. De mogelijkheid voor een kantoor aan huis in het souterrain maakt het helemaal af!

Jeroen Eylers, ID Woningmakelaars Hilversum

Contact opnemen

Heeft u een vraag over dit project of wilt u uw interesse in één van de woningen kenbaar maken? ID Woningmakelaardij uit Hilversum staat u graag te woord.

Soestdijkerstraatweg 27
1213 VR Hilversum

035 – 6424474

Contactformulier

De informatie op deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld, echter dient uitsluitend ter promotie van het project. Aan de teksten, tekeningen en beelden kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend en er kan geen aanspraak op worden gemaakt.